2013. január 23.

2013. január 23. szerda

Most már olyannyira jól megy az óvó nénik kímélése, hogy a csoport fele otthon maradt.  Meme és Tinta nem győztek csodálkozni, hogy hogy tud 14 gyerek is pontosan akkora zajt csapni, mint 27.
Elsőként a még mindig mamás hetét töltő Marcsi érkezett. Mikor Mama jelezte távozási szándékát Marcsi megpirongatta: "de hát Anya ilyenkor még maradni szokott! Teát iszogat meg beszélget más anyukákkal..! - majd kissé megenyhülve hozzátette: "na jó, neked azért nem muszáj beszélgetni." 

A csekélyke létszám egészen megrészegítette a társaságot. A legcsendesebb, legszerényebb lányok olyan viháncot csaptak, hogy lehetetlen volt őket lelassítani vagy lecsendesíteni. Virág és Anett sikítozva szaladgáltak körbe, és Meme sokszoros csendesítő szavait teljesen elengedték a fülük mellett, pedig máskor az ő hangjuk soha nem éri el, hogy kihallatszon az ovis alapzajból. De a "miénk itt a tér!"-érzés Csillát és Orsit is hatalmába kerítette, akik viszont végtelenül barátságos természetük ellenére boldog, kipirult arccal harcoltak Béci és bandája ellen.
Mindehhez Samu szolgáltatott méltó zenei aláfestést. Egy lefogyott sütőpapírcsőbe az ismert cirkuszi bevonulás dallamát nyomatta teljes erőből. Ezt Tomi hihetetlenül viccesnek találta és folyamatosan kacagott, miközben mindenhová követte a trombitáló Samut.

Meme azért kitalált egy jó kis vitorlát, amibe befoghatta a vihánc-lányok szelét. A frissen vett gyapjúmotringokat tekertette fel velük gombolyagokba.Szó se róla, azért ez is nagyon vicces tudott lenni. Főleg, hogy Meme a felszabadult kezeivel úgy körmöcskézett, hogy a kötőfából kijövő gyapjúkígyót telefonnak használta az éppen arra járókkal. 

Tinta sokat volt ma a konyhában. Áron gyakran kilátogatott hozzá, mert el kellett mesélnie, pontosan milyen is az új játék tankja, amit karácsonyra kapott. Egészen részletesen elmesélte, milyen a lövedéke és hogyan csapódik be különböző tárgyakba. Még sok minden mást is mesélt róla és még a babaszobába is követte Tintát, pedig az neki nagyon unalmas hely. 
- És képzeld, igazi sár is van a kerekein!
-Tényleg? Ti vittétek ki a kertbe? Úgy lett sáros?
- Dehogyis! Már így vette a Jézuska!

Jó volt ma is kimenni a hóba. Készültek a nagy hógurigák, csúszkapályák, és Balázs is átforgathatta végre a komposztját, ami - elmondása szerint - tizenvalahány hónap múlva lesz kész. No, ilyen egy belvárosi vagány!


Nincsenek megjegyzések: