2010. július 6.

Az ablak-hadművelet, első roham

Az új oviépület szép világos, rengeteg ablakunk van - és mind rendbe kell hoznunk. Szombaton kicsi, de erős csapatunk neki is ugrott a munkának.

A hadműveletet Kati néni (Szabó Vera lelkesen segítő anyukája) irányította, több lakás felújítási tapasztalatával a háta mögött elég profin :-)

Az ablakokat "lekapdostuk" (némelyiket igencsak feszegetni kellett), majd a kibontott téglákból épített két bakon elkezdtük a csiszolást.

Ha megvan a szisztyéma, már elég haladós a munka, pláne a rezgőcsiszolós nagyolás és a kézi készre csiszolás összehangolásával. Sajnos egy felső ablaküveget elvesztettünk, valószínűleg nem ez lesz az egyetlen áldozat.

Közben diplomáciai területen is lépnünk kellett: Vincével meglátogattuk a szomszéd nénit, akitől már hetek óta kapjuk az áramot (áldassék érte a neve), bár eredetileg csak pár napra terveztük, és ezt - jogosan - nehezményezte. Ha nem is olvassa a blogot (bár ki tudja?), ezúton is köszönjük az eddigi segítőkészségét és alkalmazkodását, nem akarunk visszaélni vele. Most együtt várjuk az ELMŰ-t, hogy pénteken végre-valahára bekösse a saját áramunkat.

Szintén jót tesz a külső kapcsolatoknak, hogy Gyuri, Jutka férje Boti fiukkal lenyírta a térdig vadult füvet/gazt a Rákosi úti utcafronton. Az eléggé elhanyagoltan átvett, szemetes terület miatt a szomszéd néni mellett már mások is panaszkodtak. Reméljük, azóta látták az eredményt :-)

Jól haladtunk az ablakokkal, de rengeteg van, és a külső táblákhoz, amelyeket gittelni is kell, még hozzá sem láttunk. Maradt még munka, sok sikert a következő csapatnak!

1 megjegyzés:

Anna írta...

Kalapácsos kép :)